Persbericht

Velodepot lanceert eerste eigen reeks: postfiets wordt multifunctionele stadsfiets

Velodepot?

Velodepot maakt circulaire fietsen, samen met mensen in een kwetsbare situatie.

“Onze medewerkers vinden moeilijk aansluiting bij de gewone arbeidsmarkt. Meedraaien in onze maatschappij is niet voor iedereen evident. Voor sommigen is Velodepot de kans op regelmaat en sociaal contact. Voor anderen haalt het de laatste struikelblokken richting betaald werk weg”, aldus Kurt Augustyns, van Velodepot.

Hoe werkt het?

”Particulieren en organisaties kunnen kunnen oude fietsen doneren. Sommige knappen we op, van anderen recupereren we de onderdelen. Daar worden dan nieuwe fietsen mee gebouwd. Onbruikbare onderdelen herleiden we tot recycleerbare grondstoffen”.

Wat koop je er?

Velodepot verkoopt fietsen voor mensen die oog hebben voor kwaliteit, ecologie en een sociaal verantwoorde maatschappij. Het actuele aanbod fietsen vind je op www.velodepot.be

Eigen merk

Velodepot evolueerde de laatste twee jaar van een atelier voor tweedehandsfietsen naar een eigen fietsmerk. Het is een primeur voor België om het circulaire én het sociale te combineren in een eigen fietsmerk.

De Postfiets

“Met de Postfiets stellen we trots onze eerste eigen reeks voor”, vertelt Kurt. “De voormalige fietsen van de Post werden omgebouwd tot aangename, onderhoudsvrije stadsfietsen. Ze meten zich qua functionaliteit met transportfietsen en qua rijgedrag met de vlotste stadsfietsen. De Postfiets kreeg een volledige nieuwe look. De unisex frames werden gezandstraald en in de huiskleur gelakt. De fiets komt standaard met een groot bagagerek vooraan en extra lange achterdrager met ruimte voor een kinderstoeltje én fietstassen. Optioneel kan je achteraan nog een extra bagagerek voor genormeerde bakken laten installeren. De onderhoudsvrije ketting, verlichting op naafdynamo, extra brede banden… het zijn maar enkele van de verdere aanpassingen die van de Postfiets een topper maken.”

De Postfiets kost 850€ en is beschikbaar in 4 maten. Kom langs voor een testrit en laat je adviseren. De Postfiets komt in een gelimiteerde reeks van 20. Snel een exemplaar reserveren is dus aangeraden!

Intussen zitten verschillende andere reeksen in de pipeline. To be continued…

Voor een kwalitatieve, circulaire en unieke fiets: velodepot.be

*Velodepot is een werking van CAW Antwerpen – www.caw.be/antwerpen

Meer informatie over het project?

Kurt Augustyns
0471 61 18 75
kurt.augustyns@cawantwerpen.be

Velodepot
Van Den Hautelei 225
2100 Deurne
0477 86 30 08
velodepot@cawantwerpen.be