Het verhaal van de postfiets

De fietsen die we als eerste Velodepot-reeks zullen presenteren, waren in hun vorig leven een lot afgeleefde postfietsen. In deze fietsen zien wij een enorm potentieel als functionele en aangename stadsfiets: een op de kader gemonteerd bagagerek vooraan, een verlengde en verstevigde bagagedrager achteraan en een stevig, vlot rijdend frame.

De workflow

We demonteren de fiets volledig. De kader wordt opnieuw gelakt, de versnellings- en dynamonaven gereviseerd en de wielen herspaakt. We werken de fiets af met comfortabele banden en nieuwe componenten zoals handvaten en zadels.

Onderdelen die niet meer op deze fiets passen, worden gebruikt voor de opmaak van andere fietsen. Restmateriaal wordt gesorteerd en gerecycleerd.

Enkele specificaties:
versnellingen: Shimano Nexus 7-speed naafversnelling
verlichting: voor en achter op naafdynamo
banden: Schwalbe Big Apple
remmen: Shimano rollerbrake trommelremmen
kettingbescherming: Hebie Chain Glider

Prijs: 750€

Beschikbaarheid

Momenteel rijden er al enkele prototypes rond. Op voorraad is het nog even wachten. Heb je ook interesse? Laat dan hier je gegevens achter en wij houden je vrijblijvend op de hoogte over de beschikbaarheid:

Huismerk gespot?

Naast de reeksen waar we aan werken zijn er ook unieke fietsen die de Velodepot naam krijgen. Een greep uit de fietsen die het atelier al hebben verlaten, vind je hier.