Velodepot Update April 2021 (…en deze keer met de correcte afbeeldingen)

Hello,

Je schreef je in op onze nieuwsbrief en hoorde een hele tijd niets? Wel ja, corona stuurde onze werking danig in de war.

We moesten onze werkvloer een tijdje sluiten en ons personeel stortte zich op de verdeling van noodmateriaal en extra ondersteuning van onze opvangcentra.

Ondertussen bouwen wij terug aan de weg. Met een aangepaste werkvloer waar we onze medewerkers toch een vorm van normaliteit en sociaal contact kunnen aanbieden.

Waar staan we met onze eerste reeks, de postfietsen?

We namen alle frames (meer dan op de foto…) extra onder handen: we controleerden de geometrie en deden de nodige laswerken om de frames terug tip-top en nog handiger te maken.

Hiervoor werkten we samen met STW (Steunpunt Tewerkstelling), een sociale organisatie die opleidingen metaal en electriciteit geeft aan werkzoekenden.

Ondertussen zijn de frames op weg naar de lakkerij en kunnen we spoedig beginnen met de assemblage van de eerste exemplaren. De volgende brief die je ontvangt zal een uitnodiging voor een testrit zijn!

Was dat alles? Er zijn ook…

Dienstfietsen

Velodepot is onderdeel van CAW Antwerpen. Voor de 600 medewerkers van CAW Antwerpen werkten we een fietslijn uit met zoveel mogelijk circulaire onderdelen.

Deze fietsen vragen een minimum aan onderhoud en zijn dus ideaal voor de vele dienstverplaatsingen.

Elke circulaire fiets is net iets anders, maar vooral: een enorme meerwaarde voor het milieu: beeld je in, voor elk gereviseerd onderdeel moeten er geen nieuwe grondstoffen gedolven worden, geen energie-uitstoot voor de verwerking, geen transport over de halve planeet, enzovoort!

Over verwerking gesproken…

Indaver schenkt Velodepot 80 fietsen

Indaver is een afvalverwerkingsbedrijf gelegen in de Antwerpse haven dat jaarlijks vijf miljoen ton afval verwerkt. Toen ze beslisten om alle fietsen te verwijderen van het bedrijfsterrein, vonden ze in Velodepot de ideale partner om hun fietsen een tweede leven te geven.

Onze medewerkers nemen ondertussen deze fietsen ook onder handen en we kijken er al naar uit om een reeks stadsfietsen te presenteren die wederom een verhaal meedragen.

En verder…

Hebben onze medewerkers de laatste maanden ook nog een boel unieke pareltjes afgewerkt en fietsliefhebbers gelukkig gemaakt. Een greep uit de fietsen die al door de stad rijden vind je hier en fietsen die nog een baasje zoeken vind je hier.

 

Muneeb restaureerde deze prachtige Strop herenfiets.

Merci!

Rest ons niets ander dan af te sluiten met dikke dankjewel voor alle steun die we krijgen, voor alle fietsen die jullie al doneerden en het begrip voor de vertraging die we het laatste jaar hebben opgelopen.

Wij duiken terug het atelier in!

Het Velodepot team en de vele medewerkers.